Radek David
Radek David
jídelní menu
Při přípravě jídel Radka vždy inspiruje sezónnost a suroviny v té nejlepší kvalitě, které pak pomocí profesionálně zvládnuté techniky a poctivé kuchařské práce přetaví v originální jídlo ve vlastním moderním provedení. Důležitost klade také na styl podávání. Každé jeho menu překvapí jedinečnými chuťovými kombinacemi a dokonalým souladem zdánlivě nesourodých komponentů.
Radek každoročně odjíždí na pracovní stáže do zahraničí. Nejčastěji do Londýna, který je pro něj nejvíce inspirativní. Miluje i Provence, kde měl možnost pracovat v restauraci LA CHASSAGNETTE která má svoji vlastní zahradu, kdy každé ráno zahradnice sklidí nejvíce zralé plody a přiveze je do kuchyně na dvoukoláku a kuchaři z nich vaří. Nebo v Piemonte v restauraci Violetta kde vařil s 70 letou babičkou. V Londýně prošel restaurace Dinner by Heston Blumenthal, Marcus, Story, Typing Room, Pied à Terre , Alyn Williams at the Westbury, L´Autre Pied, Ametsa with Arzak instruction, The Ledbury, Latium a atd….
Radek rád soutěží a zúčastnil už víc než 70 kuchařských soutěží. Kromě ocenění v České republice má zlaté, stříbrné medaile a poháry z Rakouska (Warthu, Salzburku a Klagenfurtu), Německa (Norimberku a Stuttgartu) a Slovenska.