Zdeněk Křížek

Zdeněk Křížek

Zdeněk Křížek

jídelní menu

Zdeněk Křížek započal svou kuchařskou kariéru v hotelu Jalta. Právě tam se poprvé setkal s asijskou kuchyní a také se zamiloval do japonské kuchyně díky teppanyaki – speciálnímu japonskému stolu s grilovací deskou pro úpravu jídel před zraky hostů. Po čtyřech letech odešel do hotelu Boscolo, kde vařil další tři roky. Od roku 2006 působil v hotelu Mandarin Oriental, Prague. Zde zastával pozici executive sous chef a executive chef a během jedenácti let získal také pracovní zkušenosti v Londýně v restauraci Bar Boulud, Heston Blumenthal, která se pyšní třemi michellinskými hvězdami a restauraci Amber v Hong Kongu, která získala tyto hvězdy dvě.

Na asijském kontinentu vařil v Číně, Malajsii, Japonsku a Thajsku, kde si prohluboval a rozšiřoval znalosti tamní kuchyně, která je jeho nejoblíbenější dodnes, kdy se s radostí věnuje asijské fusion kuchyni. Kdy do základů české nebo francouzské kuchyně přidává asijské ingredience, postupy a chutě. Od 1.12.2017 přijal novou výzvu ve společnosti OREA HOTEL & Resorts kde zastává pozici Executive Culinary Chef pro celý hotelový řetězec.

Fotogalerie

sledujte nás na instagramu

Instagram did not return a 200.