marcel ihnačák
marcel ihnačák
jídelní menu
Marcel Ihnačák se stal šéfkuchařem už jako třiadvacetiletý, v luxusní pražské restauraci Století. Po dvou letech odešel do Londýna, kde vařil ve vyhlášené restauraci Pied-á-Terre, oceněné dvěma michelinskými hvězdami. Následoval post zástupce šéfkuchaře v restauraci Jamieho Oliviera Fifteen.
Máme však štěstí, že se mu zastesklo po domově a vrátil se na Slovensko. Při svých cestách objevil kouzlo Pálavy, kterou si zamiloval natolik, že se tam rozhodl usadit natrvalo. V Mikulově provozuje Boutique Hotel Tanzberg, a to dokonce v budově, kde sídlili zemští rabíni, mimo jiné i rabi Löw, který podle legendy sestrojil Golema. Možná právě tam tento hliněný obr dřímá a čeká na svůj šém, nikdo neví… Čím si však můžete být stoprocentně jisti, je to, že v restauraci, kde můžete ochutnat speciality založené na lokálních surovinách, čerstvé zelenině a bylinkách, nespí rozhodně nikdo. Marcel Ihnačák vytváří menu jak z tradičních židovských jídel, odkazujících k historii budovy, tak i ze specialit mezinárodní kuchyně.
Jsme zvědaví, zda při sestavování jídelníčku pro naše krabičky zapátrá v pokladech světových kuchyní, či vyslyší prosby o zopakování mediteránské kuchyně, která byla vloni opěvována ještě měsíc po akci.