dmytro pavliuk

dmytro pavliuk
JÍDELNÍ MENU
Dmytro Pavliuk je zkušený kuchař a cukrář s mezinárodním přesahem, který se aktuálně věnuje své profesi v brněnské restauraci Element. Pochází z Ukrajiny a je hrdým členem ukrajinského národního kulinářského týmu, se kterým reprezentuje svou zemi na prestižních soutěžích po celé Evropě.
Za svou dosavadní kariéru nasbíral celou řadu ocenění na kuchařských i cukrářských soutěžích nejen v České republice, ale i v zahraničí. Jeho silnou stránkou je důraz na technickou preciznost, kreativní kombinace chutí a vizuálně dokonalá prezentace každého pokrmu.
Inspiraci čerpá především z francouzské kuchyně a cukrařiny, která ovlivnila jeho přístup k práci i smysl pro detail. Francie pro něj není jen zdroj receptů a technik, ale také životní filozofie spojená s respektem k surovinám a poctivému řemeslu.
V restauraci Element působí jako kuchař-cukrář, kde se podílí na tvorbě jedinečných dezertů a sladkých i slaných chodů, které jsou v souladu s konceptem moderní kuchyně postavené na sezónnosti, lokálnosti a globálních inspiracích.